Spaendonck

Binnenkort

  • 404 Aantal woningen 142
  • 404 Wonen
  • 404 Aantal kamers

Spaendonck is een nieuw project op de plek van de voormalige wollenstoffenfabriek

De vervallen fabrieksgebouwen zijn een fantastische plek voor de 142 duurzame woningen die in de toekomst worden gebouwd. Een plan met grondgebonden woningen, stadswoningen en appartementen in verschillende prijsklassen. Door de ontwikkeling van dit gesloten fabrieksterrein wordt het een toegankelijk en aantrekkelijk openbaar gebied.

Spaendonck voegt een interessante woon- en leefomgeving toe aan de bestaande woonwijk. Verschillende woningen krijgen een voortuin aan deze openbare ruimte wat de levendigheid zal versterken. Er zal een mooi groene autovrije zone worden gerealiseerd tussen de Enschotsestraat en de Rozenstraat. De wijze waarop de wijk en de openbare ruimte is ingedeeld verbindt verschillende groene ruimtes. Het nieuwe park wordt een aantrekkelijke verblijfsplek met natuurwaarden, waterberging en speelruimte.

Architectuur

In de architectuur is inspiratie gevonden bij de cultuurhistorische context. De baksteen architectuur van de fabrieksgebouwen wordt gerespecteerd en de bebouwingsschaal, sheddaken en grote gevelopeningen over meerdere woningen en verdiepingen zijn een verwijzing naar de industriële architectuur in het algemeen. Weefpatronen in het metselwerk, verschillende baksteen structuren en geprofileerde gevelbekleding refereren aan de rijke geschiedenis van de wollenstoffenproductie en de ambacht uit het verleden. Waardevolle en bijzondere elementen uit de bestaande bebouwing, zoals de roosterramen en het Heilig Hartbeeld, worden ingepast in het nieuwe plan.

De bebouwing bestaat uit een aaneenschakeling van bouwblokken van drie á vier bouwlagen en twee hoogteaccenten op de hoeken. Met de positionering van de woningen is afstand gecreëerd tot de bestaande percelen om de privacy te waarborgen voor de bestaande en nieuwe bewoners. Het woongebouw aan de Enschotsestraat en een lager woongebouw aan de Rozenstraat accentueren de entree van het park en vormen een mooie beëindiging van het bouwblok.

Informatieaanvraag plan Spaendonck

Wil je meer informatie over deze aantrekkelijke stadswoningen? Laat jouw gegevens achter dan nemen wij binnenkort contact met je op.

Informatie aanvragen