Broekhovenseweg 23, Tilburg

5021 LA Tilburg € 549.000

Bent u op zoek naar iets unieks op loopafstand van het levendige centrum van Tilburg? Karakteristieke, multifunctionele en verrassende woning met overbouwde inrij-poort, ruime tuin en een groot bijgebouw van 115 m2, verdeeld in tweelagen, die nu als goedlopende B&B doet. Deze B&B genaamd ''door de poort'' voor maximaal 5 personen kan gewoon doorgaan, maar ook uitstekende dienst doen als bijvoorbeeld mantelzorg.

Om de sfeer te proeven moet u de woning gezien hebben. Zodra u ''door de poort'' bent, waant u zich op vakantie. Ideaal gelegen met alle belangrijke voorzieningen direct voor de deur. Het bruisende Tilburgse uitgaansleven met gezellige terrassen, uitstekende restaurants en sfeervolle cafés is zeer nabij. Zelfs de geliefde Piushaven is makkelijk te bereiken. Voor de dagelijkse boodschappen vind je de Jumbo op steenworp afstand en iedere zaterdag kun je je verse boodschappen halen op de gezellige weekmarkt op het Koningsplein. Via de ringbaan-zuid zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen binnen 5 minuten te bereiken.

Bouwjaar: 1905
Perceeloppervlakte geheel: 267 m2
Woonoppervlakte woonhuis: 132,1 m2
Oppervlakte bijgebouw B&B: 115 m2
Inhoud woonhuis: 572 m3

Wilt u deze mooie bijzondere woning met B&B bezichtigen ? Bel of mail ons dan voor een afspraak: U zult zeker niet teleurgesteld worden.

Indeling:

Begane grond:
Gang/entree met prachtige oude granieten/terrazzo vloer, trapopgang en toegang tot de sfeervolle woonkamer met hoog plafond, strakke muren, betonvloer met vloerverwarming, glas in lood, authentieke deuren, houtkachel, ruime keuken, bijkeuken, toilet, gewelfde kelder en toegang tot de geweldige tuin en B&B.

1e Verdieping:
Overloop, 4 slaapkamers, waarvan 1 trapjeskamer, badkamer met bad, douche, toilet, radiator en wastafel. Deze hele verdieping is voorzien van fraaie houten vloer en mooie authentieke elementen.

2e Verdieping:
Deze ruimte met velux dakraam is eventueel geschikt als extra slaapkamer, werkkamer of gewoon voor het opbergen van de spullen zoals koffers en de welbekende kerstspullen.

Tuin:
Eigen inrit met overbouwde inrij-poort met toegang tot de prachtige tuin, welke op het zuid-westen is gesitueerd. Deze grote tuin, waar u zich in Frankrijk waant, is voorzien van een overkapping, verschillende terrassen en geeft aan de achterzijde toegang tot de B&B.

Bijgebouw:
Vrijstaand bijgebouw met B&B verdeeld over 2 verdiepingen met luxe keuken, leefruimte op beide verdiepingen, twee badkamers en twee royale slaapkamers. Door de vele ramen is de woning heel licht van binnen.

Indeling:

Begane grond:
Entree met trapopgang, ruime living, badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. Naast de B&B bevindt zich een grote schuur met aansluiting wasmachine. Grenzend aan de woonkamer en tuin is er nog een aparte kamer, die eventueel als rookruimte kan dienen.

Verdieping:
Grote gezellige living met open keuken voorzien van alle apparatuur. 2 ruime slaapkamers, frans balkon en badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. De B&B heeft een eigen C.V. ketel (2018), kozijnen zijn van hout en kunststof en de gehele vloer is voorzien van een laminaatvloer.

Bijzonderheden:
- 14 Zonnepanelen
- Keuken achterhuis van 2019
- Dak bijkeuken 2018 vernieuwd
- Dak keuken 2019 vernieuwd
- Dak staldeuren 2015 vernieuwd
- multifunctioneel te gebruiken voor ontvreemde
- Eigen doorgang / parkeerplaats
- Unidekplaten woonhuis 2002
- Nieuwe waterleiding
- Nieuwe riolering
- Houtkachel Dovre 350b met secundaire minuten verbranding
- Schilderwerk afstand buiten 2019
- Loop van het centrum
- Alle voorzieningen in de buurt
- Uitvalswegen binnen 5 bereikbaar
- B&B kan eenvoudig worden voortgezet
- Karakteristieke woning met authentieke elementen

De NEN 25 meetnorm is een strikte meetnorm, waarbij wordt voldaan aan de uitgangspunten die worden gehouden. Zo wordt oa een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor lijken soms kleiner lijken dan de echte vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij woon woningen waar de makelaar de meetnorm heeft aangepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, is dat niet alle makelaars consequente norm. MTB Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.